Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnare i Stjärnskott för andra året i rad

/
  • Jag tyckte om alla låtar som framfördes i Öjeparken under Stjärnskott, så jag hade ingen egen favorit, säger Alma Dahlberg.
  • Alice Cicek, Emma Cano Fältskog, Alma Dahlberg, Nathalie Pettersson Östberg, Emma Staaf Blom och Fanny Vängelin deltog i Stjärnskott i Öjeparken, Edsbyn.
  • Vara rädd om rösten, träna på tävlingslåten och se fram emot finalen, så tänker Alma förbereda sig inför finalen i slutet av augusti.

15-åriga Alma Dahlberg från Stugsund, Söderhamn vann när en av Stjärnskotts delfinaler avgjordes i Edsbyn häromdagen. Nu väntar den stora riksfinalen på en av Viking-båtarna den 29 augusti.

Annons

Alma Dahlberg är dock en van vinnare. Hon vann även förra året, när Stjärnskott kom till Söderhamn och fick även då resa till den stora finalen som, liksom i år, avgjordes på en finlandsbåt.

– Jag ser fram emot att få träffa alla tjejer som deltar och juryn igen. Det ska även bli roligt att få stå på scenen. Det var så himla kul förra året. Även om det bara rör sig om två-tre minuter är det en helt fantastisk känsla, säger Alma Dahlberg.

I Edsbyn mötte Alma fem andra duktiga tjejer, så konkurrensen var hård.

– Jag tycker det var jättekul att uppträda i Edsbyn. Det var bra organiserat. Det var himla kul med alla barn som var i parken och scenen var underbar att framträda på, säger Alma Dahlberg.

Hon börjar i årskurs nio till hösten. På sin fritid spelar hon fotboll för Norrala IF. Hon springer också mycket. Alma gillar att vara aktiv i allt hon gör.

Hon spelar även piano och sången upptar en stor del av hennes fritid. Hon siktar på att gå en musikallinje efter grundskolan. Hon kan både tänka sig att medverka i musikaler och själv vara med och skriva en.

– Jag tänker fortsätta med musik så länge det går, säger Alma.

Hon sjunger gärna lite äldre hit-låtar. Förra året framförde hon den 57 år gamla hiten Stupid cupid, som Connie Francis gjorde till en landsplåga. I år sjunger hon Bonnie Tylers Holding out for a hero från 1980-talet. Hon är nämligen uppväxt med en pappa som gillar äldre musik och spelar gitarr

Stjärnskott är en artisttävling för barn och ungdomar upp till 16 år (födda 1999 eller senare), och tanken med tävlingen är att skapa en scen för nya unga artister och ett forum för framtida stjärnor.

Den 8 augusti kommer Stjärnskott till Hudiksvall.

Mer läsning

Annons