Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranmarknad i Lobonäs

/
  • Bertil Olsson från Ljusdal samlade folk runt sin jättetraktor, som han har byggt nu i vinter. Det krävdes en lastbil för att få traktorn till Lobonäs.
  • Karl-Oscar Hedman , Sonia Lundberg, Birgitta och Lars Rosén, alla från Rättvik gjorde en gemensam utflykt till veteranmarknaden i Lobonäs på lördagen.
  • Jon och lilla Jolin Bergström fanns på plats under veteranmarknaden, där Jons svärmor Eva Persson kunde konstatera att det var fler säljare och fler besökare än i fjol. Eva sålde loppisgrejer.
  • Kjell-Åke Holmström och Sven-Erik och Sven-Olof Jansson hade åkt ända från Grangärde, Ludvika för att gå på veteranmarknaden. Skönt väder och lugnt tempo är plus, tycker de.
  • Som vanligt fanns det en rad vackra bilar att studera och beundra på plats vid gamla skolan i Lobonäs.
  • I år sken solen från en klarblå himmel, när man gick runt bland försäljarna som hade dukat upp sina varor på flak, bord eller direkt på marken.
  • Min

En karavan av små och stora bilar gick på lördagen mot veteranmarknaden i Lobonäs. Man kunde parkera efter vägen eller på en nyslåttad äng inte långt från gamla skolan/bygdegården i Lobonäs. Bertil Olsson från Ljusdal samlade folk runt sin jättetraktor, som han även tävlar med.

Annons

Ett gäng som tänkte äta kolbullar i Lobonäs och kaffe och munkar i Homna, där Voxna marknad hölls, var Lars och Birgitta Rosén och Karl-Oscar Hedman och Sonia Lundberg, alla från Rättvik. Gänget åkte fint i Karl-Oscars Chevrolet av 1990 års modell.

– Vi åker hit till Lobonäs och köper kolbullar varje år. Man står gärna i kö en halvtimme för att få sin kolbulle, säger Birgitta Rosén.

– Vi är verkliga livsnjutare, skrattar Karl-Oscar.

Sonia berättade att hon hade hittat och köpt ett paraply på veteranmarknaden, så det är inte bara reservdelar till bilar som säljs i Lobonäs, även om det kanske är det som drar liksom alla vackra bilar som man kan gå runt och titta på och beundra.

En riktig höjdare detta år var den veterantraktor, i dag fyra ton tung snart fem, som Bertil Olsson i Ljusdal har byggt i vinter. Fordonet har en rysk V 12-motor.

– Jag samlar på traktorer. Det har jag gjort hela livet. Jag är även med och tävlar med veterantraktorer. En stor tävling hålls i Flykälen och brukar samla 3 000-4 000 åskådare, säger Bertil Olsson.

Han tillhör ett gäng som tävlar med sina veterantraktorer. En tanke är nu att få till en tävling i Ljusdal nästa sommar.

Det var 19:året som Lobonäs veteranmarknad arrangerades på planen intill den gamla skolan. Lobonäs sportklubb står bakom veteranmarknaden.

Mer läsning

Annons