Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntjänsten fick Vitsippspris

/
  • Christina Strandell tog emot kristdemokraternas Vitsippspris av Bror Fagerhov i samband med Café Ljuspunktens våravslutning i Edsbyn.

Väntjänsten i Ovanåkers kommun har fått Vitsippspriset. Det är Kristdemokraterna i Ovanåker som delar ut priset till en person eller organisation som har gjort eller gör en insats i kristdemokratisk anda, som det heter.

Annons

I år delade Bror Fagerhov och Bertil Eriksson ut priset i samband med Café Ljuspunktens våravslutning i Smyrnas lokaler i Edsbyn, där samordnare Christina Strandell för väntjänsten i Edsbyn tog emot diplom och en "inglasad" vitsippa.

– Det är roligt och hedrande att få ett sådant pris. Detta speciellt för alla frivilliga som finns till hands för sina medmänniskor, säger Christina Strandell.

Väntjänstsamordnare Viveca Nordlund i Alfta kunde inte delta vid själva prisutdelningen, men är förstås glad att väntjänsten har fått priset.

– Det är roligt att vi får uppmärksamhet för det vi gör, säger Viveca Nordlund.

– Väntjänstens verksamhet är kontaktskapande. Den gör att människor inte blir isolerade och därför är väntjänsten så viktig, säger Bertil Eriksson.

I Edsbyn är mellan 70 och 80 frivilliga med och hjälper till inom väntjänsten. Café Ljuspunkten i Smyrnas lokaler brukar räkna mellan 60 och 100 besökare varje gång. Under våravslutningen medverkade trubaduren Anders Sterner från Gävle som underhöll.

I Alfta är det med praktikanter och frivilliga 30 personer som hjälper till inom väntjänsten. I Alfta brukar besöksantalet pendla mellan 40 och 70 besökare. Populär är bingon i Sunnangårdens samlingssal, där det varannan fredag är café med underhållning.

Mer läsning

Annons