Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vackert på regnigt Playwood

Vi har vackra röster lokalt, konstaterades det under årets upplaga av Playwood. Runt 250 personer var på festivalen runt sjutiden. Och fler blev det.

Annons

Regnet faller. Himlen är grå. På scenen lyser lampor i blått, gult, grönt, rött. Paraplyer överallt.

MANKKU [mancko] & Östersjön inledde festivalen och sen var det dags för Petra Werner. If I could I would change the weather, sjöng hon. Med en text och melankoli som passade regnet perfekt.

Hon har sjungit sen hon föddes, i princip. Sen var det för lång kö på musikskolan. Så de åkte iväg en dag bara, hon och hennes pappa, och köpte en gitarr. Och så kom hon i gång med spelandet själv.

Petra skriver mycket själv, det mesta av det hon sjöng ikväll var hennes egna verk.

- Inspirationen kommer när jag har nåt jag vill säga eller från en känsla jag vill förmedla.

Gårgen Persson, en av arrangörerna, är nöjd trots att regnet minskat antalet besökare rejält i jämförelse med föregående år.

- Det är skitkul att det är lite folk överhuvudtaget. Jag hoppas att de tycker att det är mysigt.

Elina Bernulf fortsätter kvällen efter Petra Werner. Elinas röst: Stark, spröd. Trygg på det sätt att man vet vad man får, men inte på ett sätt som gör att hon inte överraskar. Utan bara så att man vet att det blir bra, hur som helst.

På väg mot redaktionen knastrar blött grus under skorna. Elina tackar publiken. Snart ska nästa upp, göteborgaren Axel Sondén.

Kvällen fortsätter och klyschigt nog slutade det faktiskt att regna. Och fler och fler besökare strömmar till under kvällen, enligt smsrapporter från någon som kunde stanna längre än till deadline av denna artikel.

Mer läsning

Annons