Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utomhusbio bjuder på dans och nostalgi

/
  • Josefin Einarsson, Alexander Styverts, Isabella Larsson och Linda Jonsson på scenen där det i morgon visas utomhusbio.

En film som är mysig, klassisk och lockar en bred målgrupp. Så tänkte gänget som anordnar utomhusbio på Mårtesgården i Edsbyn.

Annons

Ett nytt gäng, bestående av Linda Jonsson, Alexander Styverts och Isabella Larsson, har tagit över från de förra sommarjobbarna på Ovanåkers kommun, med att arrangera aktiviteter för barn- och ungdomar. Till sin hjälp har de också Josefin Einarsson, som precis avslutat sina högskolestudier till hälsopedagog.

- Det här projektet ligger ju delvis under kommunens folkhälsoavdelning, så det är en jättebra merit för mig att få göra. Och det är jättekul, säger hon.

På lördagen är det premiär för deras första evenemang, som är en utomhusbio på scenen vid Mårtesgården. När de planerade bion kom de fram till, trots att grundtanken är ungdomsprojekt, att de vill visa en film som drar människor i alla åldrar. De har därför valt att visa klassikern Dirty Dancing.

- Det är en film som passar alla. Både unga, men också de som vuxit upp med filmen. De får nog en nostalgikänsla, säger Alexander Styverts.

Vem som helst är välkommen och besökare får också ta med sig picknick att duka upp till filmen.

På onsdag den 8 augusti kommer också en kubbturnering att hållas i Öjeparken.

- Jag tror att ungdomar behöver mötesplatser. Att vi får känna att vi är en del av något, säger Linda Jonsson.

Mer läsning

Annons