Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvådagars hårdrocksfestival med MetalByn

/

I helgen blir det metal för hela slanten i Edsbyn. Under två dagar ordnas MetalByn där det, förutom massor av livemusik, också blir filmvisning på biografen.

Annons

Det är hög tid för en hårdrockshelg i Edsbyn. Det är alla arrangörer överens om. Och extra speciellt är det förstås att Sorcery finns med bland akterna – Sandvikenbandet hör till de allra tidigaste death metal-banden i landet och efter ett uppehåll på över tio år spelar de sedan en tid tillsammans igen. Lite yngre är medlemmarna i Frantic Amber, från Stockholm, som hör till samma genre och just blev klara för nästa års P3 Guld-gala – och som också kommer till MetalByn.

Men tanken med festivalen är inte bara att plocka in stora band utifrån. Det är också meningen att lokala hårdrocksband ska få en scen. På fredagen spelar tre lokala band, Optima, Broken Bottle Barfight och Scyphus, och två Bollnäsband, TwosomeTime och Lucy Seven på Folkets Hem. Där är det ingen åldersgräns – snarare en fördel om man är ung:

– Alla som är mellan tretton och arton år kommer in gratis både där och på bion efteråt, berättar kulturchefen Carina Isaksson.

Filmen som visas på biografen är, inte helt oväntat, den svenska hårdrocksdokumentären "Så jävla metal!".

På lördagen spelar sedan, förutom Sorcery och Frantic Amber, det lokala bandet Pipens Nightmare och Bollnäsakten Gormathon på Röda Bonden.

Mer läsning

Annons