Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två tredjedelar försvinner från Aefab

/
  • Mikael Reijer, vd på Aefab som i höst startar ett traineeprogram för att få en mjukare övergång när en stor del av personalen går i pension.

Nu har pensionsavgångarna rullat igång på Alfta-Edsbyns fastighets AB. De kommande fem åren kommer 15-20 personer att försvinna, och lika många har redan gått.

– Jag ser det inte som ett problem utan som en möjlighet, säger vd Mikael Reijer.

Annons

Sedan 2007 har femton personer gått i pension inom Aefab, Alfta-Edsbyns fastighets AB, och trenden håller i sig. Under den kommande femårsperioden räknar vd Mikael Reijer med att ytterligare mellan 15 och 20 personer försvinner, beroende på vid vilken ålder man väljer att gå i pension.

Bolaget har totalt 55 anställda vilket innebär att det är en betydande del av personalstyrkan som försvinner. Men Reijer tycker inte att de stora pensionsavgångarna i första hand är ett problem.

– Nej. Jag ser det som en möjlighet till att få en föryngring i bolaget, en ny företagskultur och ny kompetens, säger han.

Samtidigt finns det en risk att en hel del kunskaper går förlorade när så många människor försvinner ungefär samtidigt, och ersätts av nya anställda. Därför har bolagets styrelse fattat beslut om att starta ett traineeprogram, där man börjar anställa yngre personer redan innan avgångarna tar fart för att få en mjukare övergång.

– På det viset hinner vi skola in och utbilda nya förmågor och tappar inte den kompetens som finns. Tanken är att de här personerna ska ha praktik på flera olika ställen, både inne och ute och verkligen lära känna bolaget för att så småningom få sin roll i bolaget. Några kan bli chefer, vi har chefer som går i pension. Andra hamnar kanske på vaktmästeri, städ eller andra områden.

Redan i höst räknar Aefab med att kunna anställa den första personen till traineeprogrammet och sammanlagt vill Reijer få in omkring tio personer.

– Framförallt är vi intresserade av dem som har gått ut högskolan och varit ute i arbetslivet två-tre år. Men det kommer förstås att handla om andra också.

Mer läsning

Annons