Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Barnens folkfest

/

Till en början såg barnens dag som Ljusnan varit med och arrangerat i samband med tidningens 100-årsfirande inte ut att bli mycket för världen.

Men i en handvändning förvandlades parken till en solig folkfest för både stora och små.

Annons

Strax innan lunchtid på tisdagsförmiddagen hade solen knappt lyckats tränga sig igenom molnen och Öjeparken var näst intill folktom. Men så kom paraden med barn utklädda till allt från superhjältar och tigrar till clowner och monster och intog parken.

Vips myllrade det av barn som sprang kors och tvärs över gräsmattan.

Vid 12-tiden var det dags för Öjemaran. Det rådde en spänd förväntan i klungan av barn som stod och trängdes vid startlinjen.

– Det är lite nervöst, men vi ska springa ihop hela vägen. För vi är kompisar, säger 5-åriga Ebba och får medhåll av tvillingsystern Elsa och kompisen Nina.

De som inte hade tillräckligt med spring i benen för att delta i maran kunde istället ta en tur med Snoddaståget som dagen till ära styrt om sin sedvanliga Bollnäsrutt mot att köra runt i Edsbyn.

Vid ettiden var det dags för lådbilsrace på Västra centralgatan. Efter att lådbilsracet var avklarat fortsatte festligheterna i parken med ansiktsmålning, lotterier, fiskadam, tipspromenad och rockkonsert för både vuxna och barn.

Kort sagt var det fullt ös dagen lång i Öjeparken. Det är nog många barn som somnar gott ikväll.

Mer läsning

Annons