Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träff för Öjollas hyresgäster

/
  • Styrelseordförande Håkan Englund hann prata en stund med Sarah Ohlsson, Kristoffer och lilla Selma Baas. En månad innan Selma skulle födas brann familjens lägenhet ner vid den stora branden på Öjollas.

Återställandet av det brandhärjade hyreshuset på Öjollas i Edsbyn går vidare. Själva uppbyggnaden beräknas starta i mars nästa år och huset med 29 lägenheter ska vara inflyttningsklart våren 2014.

Annons

Det kom fram vid en träff i hotellet i Edsbyn för de branddrabbade hyresgästerna. Vd Mikael Reijer och styrelseordförande för Alfta-Edsbyns fastighets AB Håkan Englund (S) fanns på plats för att svara på hyresgästernas frågor.

Helt klart kommer det att bli dyrare hyror i det uppbyggda huset, jämfört med det gamla. Det beror på att det räknas som en nybyggnation och det kommer bland annat att finnas hiss.

Det fördes också fram en önskan att en lokal entreprenör skulle få jobbet att bygga upp huset igen.

Av tidigare 28 lägenhetsinnehavare har 23 valt att stanna kvar hos fastighetsbolaget. Lollo Gagnehed har flyttat in i ett radhus på Östlings-området i Alfta.

– Jag trivs kanon, men det har varit en jättejobbig tid och en stor omställning. Jag fick absolut ingenting kvar. I den påse med aska från min lägenhet var det endast min sjuksköterskebrosch som det gick att känna igen. Den hade delats i två delar. Det var jättejobbigt att stå där brandnatten slarvklädd och se hela ens liv brinna ner, säger Lollo Gagnehed.

Kan du tänka dig att flytta tillbaka till Öjollas?

– Jag skulle aldrig kunna bo där igen. Jag kommer alltid att bo på markplan, så man snabbt kan komma ut om något skulle hända. Jag har problem med sömnen och vaknar flera gånger per natt. Det tar sin tid, men jag trivs som sagt i min nya lägenhet.

Kristoffer Baas och Sarah Ohlsson och lilla Selma Baas fick flytta in i en tvåa i hyreshusområdet Bagaren i Edsbyn.

– Vi trivs jättebra. Det gick jättesnabbt att få en ny bostad, men det var stressigt eftersom det bara var en månad kvar innan Selma skulle födas, säger Kristoffer.

Mer läsning

Annons