Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Titti ny föreståndare

/
  • Hillevi Edeborg har jobbat inom tandvården tidigare och Titti Robertsson inom bankväsendet. Nu jobbar de tillsammans och delar på jobbet som butiksföreståndare för Erikshjälpen fram till årsskiftet.
  • Jag har varit på Erikshjälpen i Edsbyn som kund sedan man öppnade 1998. Erikshjälpen gör ett fantastiskt arbete, säger Titti Robertsson här vid den särskilda nostalgidisken.

Titti Robertsson tar över jobbet som butiksföreståndare för Erikshjälpen i Edsbyn.

Annons

Under november och december går hon parallellt med Hillevi Edeborg, men efter årsskiftet tar Titti över helt. Hillevi kommer dock att finnas kvar som frivillig i verksamheten.

– Det är fantastiskt roligt. Vi har Edsbyns roligaste jobb. Jag kunde aldrig drömma om att man kan ha så roligt på jobbet. Grunden är att vi gör något gott för andra. Det är också roligt att ha med folk att göra, säger Hillevi Edeborg.

– Intresset för Erikshjälpen har funnits hela tiden. Jag har själv varit en trogen kund. Det känns spännande och det är en utmaning att nu ta över jobbet som butiksföreståndare, säger Titti Robertsson.

Tack vare att allmänheten skänker kläder, möbler, husgeråd, hemtextilier med mera kan Erikshjälpen skicka i väg hjälpsändningar till Lettland, mest kläder. Man får också in pengar via sina second hand-butiker i Edsbyn och Bollnäs.

Under 2012 har Erikshjälpen i Edsbyn bytt lokaler och finns numera i Edsbyns tryckeris gamla lokaler. Butiksytan har ökat från 530 till 800 kvadratmeter plus 100 som är kafédel.

Titti ser fram emot att kunna hjälpa och göra något gott för andra människor. Hon uppskattar också kontakten med kunderna. Hon har jobbat 33 år inom bankbranschen.

Titti tycker inte steget är allt för stort från banken till Erikshjälpen

– I båda fallen handlar det om människor. Det är det jag brinner för och det är det som ger en något tillbaka, att kunna hjälpa människor och känna att de bli nöjda.

Mer läsning

Annons