Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tårfylld Nicolas Rengifo fick guldbiljett i Idol

/

Det blev en guldbiljett i Idol för 16-årige Nicolas Rengifo från Alfta. Och glädjen var inte att ta miste på.

Annons

Nicolas Rengifo klarade den första gallringen inför årets säsong i Idol i Rättvik. Själv hade han svårt att tro på sig själv när han skulle sjunga inför Anders Bagge och sidekicken Molly Sandén. Men det låga självförtroendet satte inte några käppar i hjulet. Det blev en guldbiljett och Nicolas är en av dem som får tävla vidare i Stockholm.

– De andra i Rättvik var så duktiga och jag tänkte att jag inte skulle gå vidare. Men när jag gjorde det fick jag ett större självförtroende. De måste ju ha sett något i mig, säger han nu efteråt.

Själv var han mycket nervös i mötet med Anders Bagge och Molly Sandén. Du kan se klippet här.

Och det gav också lite nerv i tv-soffan tidigare i kväll när han följde sändningen tillsammans med sin familj.

– Det är konstigt, men jag var så nervös att jag till och med glömde bort vad jag sa. Så det är spännande att få se det, säger han.

Det blev också en hel del tårar i programmet.

– Jag var jätteglad att jag fick en guldbiljett och grät lite inne i rummet. När jag kom ut därifrån och mötte pappa började jag gråta ännu mer. Min mamma och pappa har alltid stöttat mig och jag är så tacksam.

Det har funnits svåra perioder tidigare i deras liv och det gör att delsegern känns så stor.

– Jag kommer från Colombia, men vi bodde många år i Ecuador. Det fanns stunder där då vi kunde ha en dollar att klara oss på alla tre. Då kunde mina föräldrar ljuga och säga att de redan ätit för att jag skulle få äta mig mätt. De har alltid velat mitt bästa och försökt se det ljusa.

Guldbiljetten innebär att han får chansen att sjunga inför hela den samlade juryn som förutom Anders Bagge är Alexander Bard och Laila Bagge.

Vem av dem tre tycker du att det är mest nervösast att sjunga inför?

– Alexander Bard. Han är egentligen snäll, men verkar inte vara det. Bara sättet han tittar på en gör en nervös.

Mer läsning

Annons