Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studentbal i herrgården

/
  • Jon Hoof och Tina Sandell kördes med häst och vagn till herrgården av Lars Danhard vid tömmarna. Jon hoppades kvällen skulle bli kul och lång. Tina tyckte det skulle bli kul att dansa.
  • Rune Woxberg kom körandes i en liten elbil med Mårten Woxberg bak på. Rune körde för övrigt sin syster Linnéa till balen med samma bil för fem år sedan och som pappa har byggt.
  • Hanna Broman tar både studenten och har blivit mamma. Oscar föddes den 8 maj och på hans mössa står det förstås
  • Vid vägkanten kopplade Jonas Nyström, Jens Hedlund, Richard Johansson, Niklas Granberg och Joel Nordlund av i en soffa och ett par stolar. I detta
  • Sara Danielsson har gått i skolan i Voxnabruk och bor strax utanför bruket. Det var bra att studentbalen kunde flytta tillbaka till Voxnabruk förra året, anser hon.
  • Kvällens värdpar Lisa Davidsson och Richard Follstedt var förväntansfulla inför kvällen. Deras uppdrag var att hälsa alla välkomna till festen.
  • Under minglet var det många som ville fotografera sina ungdomar. Här blir Linda Jonsson fotograferad med kompisen Jerry Fredlund. Jerrys mamma Gunilla Eriksson håller i kameran.
  • Stina Jutterström, Emilie Westlund, Isabel Godau och Sophia Godau spelade suzuki-låtar under tiden fordonen rullade in till herrgården.
  • Sofie Abrahamsson, Jennifer Birgersson, Johanna Eriksson och Linda Jonsson såg fram emot middag och bal.
  • Johan Holm höll på att inte komma i väg till herrgården. Men bilproblemet löste sig. Han fick åka i en annan bil.

På fredagen var det åter dags för studentbal och middag i Voxnabruks herrgård. Avgångselever från Voxnadalens gymnasium i Edsbyn samlades för middag med laxrulle, oxfilé och vit chokladmousse med jordgubbar och till dans.

Annons

Mycket folk hade som vanlig samlats på planen framför herrgården. Det var föräldrar, syskon och övrig släkt, vänner och bekanta som hade kommit för att se ungdomarna anlända till herrgården i bilar av olika slag, fyrhjulingar, med häst och vagn och en gammal fin brandbil. Och för att vara med när ungdomarna minglade i parken innan det var dags att gå in och sätta sig vid de fint dukade borden.

I år var det dukat för 119 middagsgäster, vilket är rekord. Senare på kvällen blev det dans till orkester.

Ungdomarna själva samlades med nästan alla fordon först vid vägen nära bensinmacken utanför Voxnabruk. Där var det gott om plats och bra svängrum. Kvällens värdpar Lisa Davidsson och Richard Follstedt hade placerat sig i en Citroën CV 2 av 1983:års modell och med registreringsskylten LYX 329. Rune Kvick körde.

Lisa och Richard skulle senare placera sig vid herrgårdens entré och hälsa alla gäster välkomna.

Läs mer om studentbalen i Voxnabruks herrgård i lördagens (4 juni) Ljusnan.

Mer läsning

Annons