Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stallgatan renoveras för 1,4 miljoner

/
  • Under sommaren kommer Stallgatan i Edsbyn att rustas. Först rivs den gamla asfalten bort, marken isoleras och man lägger på ny asfalt.

Under flera år har hyresgästerna i kvarteret Fölet och Lasarus haft problem med tjälskjutningar på Stallgatan i Edsbyn. Därför gör nu Alfta-Edsbyns fastighets AB och kommunens tekniska kontor gemensam sak och satsar 1,4 miljoner på förbättringar av Stallgatan under sommaren.

Annons

Det innebär att den gamla asfalten rivs bort, marken isoleras, nytt grus läggs på och Stallgatan får ny asfalt. Just nu jobbar sex man med att riva asfalten. Man kommer att dela upp arbetet i två etapper och gör nu halva sträckan, cirka 150 meter.

Parkeringsplatserna efter Stallgatan kommer också att få ny asfalt. Ett antal nya träd kommer att planteras efter gatan för att få en finare miljö i området.

Allmänheten måste räkna med begränsad framkomlighet på Stallgatan under den tid som renoveringen pågår, fram till mitten av augusti ungefär. Trafiken kan även behöva dirigeras om under vissa tider.

Stallgatan blir ett gemensamt projektet, där kommun och fastighetsbolag samarbetar. Genom att satsa resurser tillsammans kan man göra en hel del i Ovanåkers kommun, är grundtanken.

Båda parter ser nu fram emot detta nya gemensamma projekt. De tycker att det är på tiden att kommunen och Alfta-Edsbyns fastighets AB satsar resurser tillsammans och renoverar Stallgatan.

Mer läsning

Annons