Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportlov nästa vecka

/
  • Slalombacken i Edsbyn har sportlovsöppet denna vecka och nästa, det vill säga öppet alla dagar. Kvällsöppet är det tisdag och torsdag under båda veckorna.
  • Bågskytteklubben bjuder in till bågskytte även i år i sin klubblokal i Centrumhuset i Edsbyn. Grupperna brukar avlösa varandra. Tisdag den 6 mars är det dags.

Sportlovet närmar sig. Numera har barn och ungdomar i Hälsingland sitt sportlov under samma vecka, vecka 10, som övriga Norrland. Gästrikland har dock sitt sportlov redan denna vecka, så länets skolor är uppdelade.

Annons

I Voxnadalen erbjuds aktiviteter både inomhus och utomhus nästa vecka. Några aktiviteter återkommer från tidigare och några är nya för i år.

Biblioteken satsar på hårdrock och scrapbooking. På måndag den 5 mars kan den som är intresserad lära sig att göra egna handgjorda kort eller dekorera albumsidor i biblioteket i Alfta. I Edsbyns bibliotek blir det metal-workshop och högläsning ur boken Jacks rockiga resa på onsdag den 7 mars. Besökarna kan testa att spela trummor, gitarr och bas.

Barn mellan fyra och sju år kan på måndagen prova på en ny sport i Celsiushallen, Edsbyn, ultimate-frisbee.

Samma dag måndag är det pulka race i backen intill S:t Olofs kapell i Edsbyn och på tisdagen kan man utmana S:t Olofs gladiatorer.

På tisdag ordnas det också bågskytte i Centrumhuset i Edsbyn och på Kägelholmen är det dags för MiniVasa med blåbärssoppa och hurtbulle till alla skidåkare.

På onsdag är det så dags för det årliga Sportlovsloppet vid Kygelvallen, Knåda för barn mellan sex och tolv år som ägnar sig åt längdskidåkning.

I Viksjöfors håller Viksjöforsbaletten öppet för sportlovslediga lördag, söndag, måndag och onsdag.

På torsdag under sportlovsveckan är det åter dags för sportlovspimpel på Ullungens is. Det delas ut priser till de barn som har fått mest med fisk.

I Svabensverk kan man pröva på längdskidåkning och turridning både denna vecka och nästa.

Alfta simhall och Celsiushallens bad är också öppna under sportlovet. Det är också fritidsgårdarna Gården och Kåken.

Röda kvarn i Edsbyn bjuder in till sportlovsbio med filmerna Nobels testamente, Lillifee 2 - den lilla noshörningen och Journey to the mysterious island.

Mer läsning

Annons