Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommaröppnar sitt galleri

/
  • Konstrundan har vuxit och blivit etablerad. Besökarna tycker det är roligt att kunna komma hem till olika konstnärer och se hur de jobbar. Det var också grundtanken med den när vi startade. I augusti är det dags igen, säger Leif Nordlöf i Ämnebo.
  • Galleri Nordlöf öppnar på söndag den 26 juni. Det är tredje sommaren galleriet är öppet.
  • Leif gör även husskulpturer.
  • Fågel fantasi heter denna skulptur signerad Leif Nordlöf.
  • Antikboden ligger i det gamla grishuset, som har gjorts om till ljus utställningslokal.
  • Plåtburkar för samlare.

Utanför fönstren lyser sommaren i all sin prakt. Lupiner pryder gårdsplanen. Galleri Nordlöf i Ämnebo, utanför Edsbyn förbereder sig ännu för en säsong. Det är i år tredje sommaren Leif Nordlöf och Elisabeth Rens Nordlöf öppnar dörren till den gamla vedboden och tillhörande grishus som är omgjorda till ljusa utställningslokaler.

Annons

Förra sommaren letade sig 300 besökare till galleriet. Särskilt under förra årets Konstrunda var det många som hittade till det lilla galleriet, som ligger på en sluttning med vacker utsikt över Voxnadalen.

Elisabeth ansvarar för den lilla antikboden intill konstlokalen. Hon är mycket intresserad av porslin och glas och det märks i boden.

– Vi gjorde först i ordning vedboden till utställningslokal. Det var mer som en rolig grej. Det ramlade in mycket folk redan under det första året, säger Leif Nordlöf.

Den 26 juni öppnar sommargalleriet och är sedan öppet söndag, måndag och tisdag till och med den 7 augusti.

Mer läsning

Annons