Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommaren Indra lärde sig att läsa

/

Innan sommaren kunde Indra Norman Kring, 7, inte läsa. Sen var hon med i bibliotekens läsutmaning- och läste sju böcker mer än vad som egentligen behövdes.

Annons

I måndags började Indra Norman Kring i första klass, något hon har längtat efter länge. Tidigare har hon varit avundsjuk på storebrors läxor, men i måndags fick hon sin första egna. Men det är inte bara i skolan hon har börjat lära sig saker. Redan i sommar har hon övat för fullt på att läsa- och nu kan hon.

Det började med att biblioteken i Ovanåkers kommun anordnade en läsutmaning som gick ut på att läsa fem böcker och lämna in en rescension på den bästa. Indras föräldrar lånade en hel del böcker till storebror Emil.

- Men jag ville också läsa. Man behövde bara läsa fem böcker, men jag har läst tolv stycken nu, säger Indra, som i samma veva som brorsan också lånade hem ett gäng böcker.

Sen övade hon och övade. Till slut satt det. Efter att hon läst fem böcker sa mamma Helen Kring att hon skulle välja ut den bästa och skriva en rescension.

- "Men hur ska jag kunna göra det mamma. Innan jag har läst alla böcker på biblioteket vet jag ju inte vilken som är bäst", svarade Indra då, säger Helen.

Indra gillar att hon numera kan läsa själv. Det är skönt att stänga in sig på rummet ibland, med en bra bok.

- Det är bra att kunna läsa för det behöver man när man är vuxen också. Så att man kan läsa precis vad som helst.

Mer läsning

Annons