Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söker ansvar för drift och ekonomi

/
  • Kent Jonsson och Anna Elofsson tror på ökat ansvar både för ekonomi och verksamhet.
  • Mattias Svedberg och Annelie Friberg hör till gänget som är med i den dagliga verksamheten med industriinriktning i EIA:s lokaler.
  • Anna Elofsson, Kjell Nordlund, Märta-Greta Hellsén, Stefan Asikainen och Kent Jonsson har skrivit till socialnämnden om att få driva dagligverksamheten med industriinriktning i Edsbyn som intraprenad.

Personalen vid dagligverksamheten inom EIA:s lokaler i Edsbyn vill ta över mer ansvar för drift och ekonomi. De vill driva den dagliga verksamheten med industriinriktning som intraprenad.

Annons

Daglig verksamhet är en del av den kommunala verksamhet som sorterar under lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

– Vi hoppas på detta sätt bli mer självbestämmande. Det blir kortare beslutsled och vi tror vi kan utveckla verksamheten bättre genom att driva den som intraprenad, säger Kent Jonsson.

Syftet med förändringen, enligt personalen, är en möjlighet att få använda eventuella överskott efter ett år till att skapa en ännu bättre verksamhet för brukarna under nästkommande år.

– Det handlar inte bara om att få det ekonomiska ansvaret. Det blir ett ökat ansvar överhuvudtaget och jag tror det blir bättre för brukarna, säger Anna Elofsson.

Mer läsning

Annons