Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småstadsliv fortsätter att växa

/

Den sista mars är det stor premiär för humorgängets femte film i Alfta ishall. Nästa steg är att ta sin humor upp på riksnivå.

Annons

Den 31 mars är det premiär för den femte filmen om karaktärerna i Småstadsliv. Då kommer den att visas i en fullsatt Alfta ishall.

– Över 800 biljetter har redan sålts. Vi räknar med att över 1000 personer kommer att se vår film, säger Christer Johansson.

Många reser långt för att få se den. Filmen lockar publik från såväl Kiruna som England.

Sedan sist märks tydligt att Småstadsliv vuxit. Fans har börjat söka upp inspelningsplatserna som Videohallen och Tommys Verkstad i Bollnäs. Ett förhandsklipp har på bara en månad vistas över 50 000 gånger på YouTube.

Sedan sist har Småstadsliv även spridit sig in till korridorerna på SVT. I dagarna har kulturmagasinet Sverige! gjort ett reportage om gruppen som snart kommer att sändas, och deras manager jobbar på att presentera idén om en tv-serie.

– Det känns förstås jätteroligt, men är svårt att förstå själv. Den första filmen trodde vi bara att våra vänner och bekanta i Alfta, Bollnäs och Edsbyn skulle vara intresserade av, säger Christer Johansson som nu jobbar heltid med att skriva manus.

Gänget bakom Småstadsliv har fullspäckat schema. Förutom den femte spelfilmen och en stundande folkparksturné i sommar, har de även gjort 20 nya avsnitt av humorserien Anosch Vägkrog som nyss börjat sändas igen i P4 Gävleborg.

– Intresset för Småstadsliv har aldrig varit så här stort, säger Christer Johansson.

Den varma humorn är framgångsreceptet.

– Till skillnad från många ståuppare driver aldrig med någon annan än oss själva. Och vi gör bara sådant vi själv skrattar åt. Vi skulle aldrig hålla på med någonting som vi inte tyckte var roligt själva.

Mer läsning

Annons