Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsbrand rasade på bergstopp

/

Två skogsbränder med 500 meters mellanrum utbröt i Dalkarlsbo sent på söndagskvällen. Brandfronten i den ena var 300 meter bred. 14 brandmän kämpade mot elden hela natten.

Annons

Först vid klockan fem på måndagsmorgonen kunde räddningstjänstens styrkor från Alfta och Edsbyn, samt räddningsvärnet från Voxnabruk, åka tillbaka till stationerna. Då hade totalt omkring fem till sex hektar skog blivit lågornas rov.

Den första branden som upptäcktes var i en slänt med ungskog och mycket vitmossa. Där brann det rejält. Fronten var omkring 300 meter bred och 200 meter lång.

När brandmännen var så gott som färdiga med släckningen där upptäckte de ytterligare en skogsbrand, på en bergstopp 500 meter därifrån. Det var en mindre brand på ett kalhygge.

När räddningstjänsten lämnade brandplatsen stannade personal från skogsbolaget som äger marken kvar för att se till så inte branden blossade upp. Trots det larmade någon SOS vid lunchtid på måndagen och räddningstjänsten ryckte ut – bara för att mötas av skogsbolagets personal som hade det hela under kontroll.

Vad som orsakat bränderna är oklart. Inget annat än skog blev lågornas rov.

Mer läsning

Annons