Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Selin sjunger i Edsbyn

Torkel Selin och dragspelaren Karl-Erik Svensson gästar Edsbyns missionskyrka på lördag den 18 februari, då de sjunger, spelar och talar vid en sånggudstjänst i kyrkan.

Annons

Torkel Selin turnerade under 15 år med dragspelsmästaren Sone Banger. Sone har upphört med sitt turnerande och ersatts av musikern Karl-Erik Svensson, som tillsammans med Torkel vill sprida det glada budskapet. Glädjen i deras framträdanden kan man inte ta miste på, för det är glädje det handlar om framhåller båda.

SVT har under ett par år sänt en serie program med rubriken Minns du sången. Torkel Selins medverkan gjorde ett starkt intryck, bland annat hans berättelse om sin döve son och Torkels sätt att använda teckenspråk i sin sång berörde många.

Torkel är dessutom ensam i Sverige om att samtidigt sjunga och på teckenspråk tolka budskapet.

Karl-Erik Svensson är en väl etablerad musiker, som började spela dragspel redan som åtta-åring. Pappa hade taxirörelse och tyckte att Karl-Erik skulle börja med dragspelet. Och så blev det.

Karl-Erik Svensson har blivit känd för att han var Snoddas dragspelare. När Snoddas och Arne "Rosen" Qvick turnerade fanns även Karl-Erik med.

Karl-Erik framhåller Andrew Walther och Sone Banger som förebilder inom dragspelsmusiken. och känner sig glad över att få efterträda Sone Banger som ackompanjatör till Torkel Selin.

Mer läsning

Annons