Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sänk hastigheten på Västergatan"

Problemen med buskörning på Västergatan har inte försvunnit. Nu kräver de boende längs gatan att något görs åt situationen.
– Kommunen måste agera och göra något åt denna problematik innan det händer en allvarlig olycka, skriver man i ett medborgarförslag.

Annons

Ljusnan har i flera omgångar berättat om bekymret med fortkörning i centrala Edsbyn. Och nu ska kommunen ta ställning till ett medborgarförslag från de boende längs Västergatan.

I medborgarförslaget lyfter de boende fram att gatan trafikeras på ett sätt som gör det otryggt för de boende. Hastigheterna är för höga, både när det gäller biltrafik och den tunga trafik som passerar på väg till Ica eller Konsum. De anser att den breda och raka vägen formligen inbjuder till höga hastigheter och buskörning och efterlyser förändringar av det.

Sammanlagt 27 personer har undertecknat förslaget, som kräver att kommunen tar till ytterligare åtgärder för att sänka hastigheten längs gatan. Man vill att hastigheten ska vara 30 kilometer i timmen och att man vidtar hastighetsdämpande åtgärder längs gatan.

– Förslagsvis någon form av sidoförskjutningar eller avsmalningar alternativt upphöjningar/vägbulor, skriver avsändarna i förslaget.

Under sommaren har det funnits vissa hastighetssänkande vägbulor längs Västergatan – men de har nu plockats bort igen inför vintern.

Nu är det upp till kommunfullmäktige att ta ställning till förslaget.

Mer läsning

Annons