Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick det för Nicolas i Idol

/

16-årige Nicolas Rengifo från Alfta mötte hård konkurrens i sin audition till tv-programmet Idol.
– Vi har ett starkare startfält än vad vi någonsin har haft, sa Alexander Bard i juryn inför urgallringen.

Annons

Nicolas Rengifos resa i Idol började med att han gjorde succé. En var en av få som fick en guldbiljett vid programmets audition i Rättvik. Han var mycket nervös, men hans framträdande med låten "I'm thinking out loud" gick hem.

Läs också: Tårfylld Nicolas Rengifo fick guldbiljett i Idol

Nästa urgallring skedde på Cirkus i Stockholm som sändes i tre avsnitt denna vecka. Målet för alla deltagare var att bli en av de 20 som får delta i den så kallade kvalveckan och därifrån gå vidare till de så kallade veckofinalerna och den stora finalen i Globen den 4 december.

Under avsnitten som sändes denna vecka har deltagarna har fått framträda både tillsammans och solo. Flera av deltagarnas röster hade blivit slitna lagom tills det var dags att stå ensamma framför den välkända juryn med Alexander Bard, Laila Bagge Wahlgren och Anders Bagge.

Så även Nicolas Rengifos. Hans solosång imponerade inte på juryn, men de valde ändå att vänta med att ge honom ett besked tills de hade hört alla de deltagande killarna.

Du kan se hans solosång på tv4.se här.

På onsdagen kom beskedet.

– Det här är inte ditt år, sa Anders Bagge och Nicolas Rengifo fick lämna programmet.

Du kan se beskedet här .

Att det kommer fler chanser att ta del av Nicolas Rengifos musik råder det ingen tvekan om. Han studerar första året på Estetiska programmet i Bollnäs, har sin egen youtube-kanal där man kan följa honom och hans ambition är att kunna leva på musiken i framtiden.

Mer läsning

Annons