Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rondell vid Norra torget om ett år

/

En rondell vid Norra torget i Edsbyn har diskuterats i flera år. Nu planerar Trafikverket Region Mitt byggstart våren 2013.

Annons

Korsningen vid Norra torget har länge varit i behov av en annan trafiklösning, men problem med Trafikverkets arbetsplaner har gjort att processen dragit ut på tiden. Men nu hoppas Trafikverket Region Mitt kunna påbörja arbetet våren 2013.

De skulle gärna starta bygget av en rondell redan i år, men den nya arbetsplanen kommer inte att kunna fastställas förrän september. Efter det har planen en överklagandetid på 30 dagar, då inget arbete kommer kunna göras. Efter det ska offertförfrågningar göras och arbetsplanen måste prövas juridiskt.

Planen beräknas vara klar i november eller december och det är ingen bra tid att påbörja ett bygge.

Ulf Ståhlberg vid Ovanåkers kommun förutsätter att arbetet med rondellen sätts i gång under april eller maj.

- Jag hoppas verkligen det. Sen kommer det ta ungefär två månader att bygga rondellen, säger han.

Målet med projektet är att förbättra trafiksituationen för alla trafikantslag i korsningen. Som korsningen ser ut nu är den stor och öppen, och öppenheten skapar ofta otydlighet för trafikanter.

Trots att tillåten hastighet är 50 kilometer i timmen efterlevs den sällan och Trafikverket upplever att korsningen har låg säkerhet, speciellt för oskyddade trafikanter.

Mer läsning

Annons