Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockkonsert på hemmaplan

/

Röda Kvarn bjuder på musikunderhållning i form av Red Hot Chilipeppers och visar gruppens livekonsert från Köln. – Jag högg direkt när erbjudandet kom, säger ägaren Jerker Persson.

Annons

Röda Kvarn i Edsbyn har tidigare erbjudit besökarna bio, teater och musikunderhållning i form av opera. Nu tar Jerker Persson steget till nästa nivå och visar en livekonsert med rockbandet Red Hot Chilipeppers tisdagen 30 augusti. Fast helt live blir det inte.

– De ska spela i Köln samma dag som vi sänder men vi visar den med en fördröjning. 21.00 startar visningen hos oss, säger Persson.

Röda Kvarn är en av 17 biografer i landet som visar konserten via satellit. Konserten är ett projekt som ingår i Folkets hus och parker där biografen i Edsbyn ingår. Eftersom bion tidigare har visat både operaföreställningar och teater så fungerar det bild- och ljudmässigt. Folkets hus och parker erbjöd biografer redan förra året att visa en konsert, då var det en konsert med Metallica det handlade om.

– Då hade vi inte kommit i ordning tekniskt men nu har vi det och det är värt att testa. Det är premiär för oss och vi har väntat på den här möjligheten att få prova, säger Jerker Persson.

Redan till helgen går det att förboka biljetter till konserten, något som är nytt för Röda Kvarn.

– Tidigare har det bara gått att förboka platser men nu är det förköp som gäller, arrangörerna kräver det. Inom en snar framtid går det även att boka platser till operaföreställningarna i höst, säger Persson och tillägger:

– Det är spännande att ha ett brett utbud för besökarna.

Mer läsning

Annons