Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regerande mästaren osäker om VM-start

/
  • Det ligger erfarenhet bakom VM-titlarna. Nils och Agnes Kopparmalms har lagat ostkaka i 53 år.

Den 20 juli är det dags för fjärde omgången av ostkake-VM på Träslottet. Trefaldige världsmästaren Agnes Kopparmalms är dock osäker på om hon ställer upp.

Annons

Hemligheten bakom Rävabergsbon Agnes Kopparmalms titel som VM-mästare i ostkaka är troligen lång och trägen träning. I 53 år har hon och hennes make Nils gjort ostkaka, och de har successivt prövat sig fram till sin perfekta blandning av mjölk från de egna kossorna, vetemjöl och löpe.

Den blandningen, där mängderna av de tre ingredienserna är hemlig, har svept fram Agnes Kopparmalms som den okrönta ostkakedrottningen. Hittills har hon vunnit alla omgångar av VM som hållits. I år är det dock inte säkert att paret ställer upp för tävlan.

– Det är väl det att andra ska få komma fram också, säger hon.

Tävlingsinstinkten finns dock där och det kliar lite i fingrarna hos Agnes Kopparmalms när det börjar närma sig igen. Men om hon ens tillåts delta om hon ångrar sig är oklart.

– Hennes ostkaka är helt outstanding, det är den. Kommer hon hit i år så får hon sitta i juryn i stället, säger Katarina Carlsson, VM-arrangör och arrendator för Träslottet.

Mer läsning

Annons