Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiären nära för Småstadsliv live

/
  • Christian Wallin och Christer Johansson släpper fram de nya karaktärerna Leif och Sölve i Småstadsliv - Bland braköl och samurajlådor. Utgår gör jägaren Örjan som sitter i fängelse för grovt jaktbrott.

Efter två månaders repetitionsslit närmar sig premiären av Småstadsliv - Bland braköl och samurajlådor.

– Hjärnspökena har inte riktigt dykt upp ännu, de kanske lurpassar och slår till på tisdag morgon, säger manusförfattaren och skådespelaren Christer Johansson.

Annons

På söndagen gjorde Småstadslivsgänget den första riktiga genomköraren, med kläder och rekvisita, av den nya föreställningen som har premiär imorgon. Repetitionerna har pågått i cirka två månader och kommer att fortsätta i princip fram till publiken börjar inta sina stolar framför scenen i Forsparken i Alfta.

Under söndagseftermiddagen verkade nervositeten inte ha hunnit slå till.

– Just nu känns det oförskämt bra. Men hjärnspökena är väldigt duktiga på att komma fem minuter före det börjar, säger Christer Johansson.

På sin blogg har gänget tagit upp fem vanliga hjärnspöken. Bland kanske lite mer traditionella orosmoln, som ängslan för att ingen ska skratta eller att man så få en blackout och glömma replikerna, finns också oron att Christer Johanssons mamma ska resa sig och börja kasta ägg.

– Jag har sagt till i entrén att de måste kolla morsans handväska så att hon inte tar med några ägg in, säger han.

Martina Olsson tar en mer framträdande plats i denna föreställning än vad hon gjorde under liveföreställningen förra året.

– Det ska bli skitkul, det är en helt annan grej att vara bollplank åt en karaktär och vara en karaktär själv, säger hon.

Förutom de två föreställningarna i Alfta kommer Småstadslivsgänget också att turnera med Bland braköl och samurajlådor i Söderhamn, Hudiksvall, Hofors och Örnsköldsvik i sommar.

Mer läsning

Annons