Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Twin Peaks

/

På lördagen var det premiär för ett nytt motionsarrangemang i Edsbyn. Första gången Twin Peaks-loppet genomfördes lockade det 49 löpare.

Annons

Löparna kunde välja mellan den korta sträckningen "Single Peak" på 7 kilometer och den lite längre banan "Twin Peaks".

– Först springer man upp för Gårdtjärnsberget och ska man springa den längre banan så fortsätter man upp på Acktjärnabergets topp Aftonro, säger Karl Wallander, en av arrangörerna.

Loppet arrangeras av ett kompisgäng tillsammans med Idrottsparken i Edsbyn. Och kompisgänget, Karl Wallander, Anna Näsström och Erik Lund förenas av ett brinnande intresse för löpning – och naturligtvis tv-serien Twin Peaks.

Twin Peaks var en uppmärksammad tv-serie som sändes i början av 1990-talet. Serien börjar med att den 17-åriga studenten Laura Palmer hittas mördad och FBI-agenten Dale Cooper kallas in för att lösa fallet.

Under utredningens gång upptäcker Cooper att det lilla samhället ruvar på mörka och mystiska hemligheter och att inget i Twin Peaks är vad det synes vara.

– Sedan påminner ju Edsbyn lite grann om samhället där serien utspelar sig också, säger Karl Wallander. Skogsindustrin är viktig och det är ju glesbygd.

– Vi brukade själva springa den här rundan och började på skämt att kalla den för Twin Peaks-rundan, berättar Anna Näsström.

Inför starten vid Idrottsparken i Edsbyn kunde löparna lyssna på musik ur tv-serien Twin Peaks och efter målgång bjöds det på fika med donuts (munkar), som nog självaste agent Cooper skulle ha gillat.

Och arrangörerna var nöjda med de 49 löpare som ställde upp.

– Det här var ju första gången, säger Erik Lund. Förhoppningsvis blir det en tradition varje år.

Mer läsning

Annons