Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiv trend för EIA i Edsbyn

/
  • En stor lyftkran från Falun lyfte den nya tunga plastmaskinen från lastbilen till en av portarna vid EIA i Edsbyn.
  • Det går bra för EIA i Edsbyn som sedan i höstas är ett fristående dotterbolag till SNA Europe. Sitt första kvartal som egen gjorde man en vinst på sju procent. Företaget som upplever en uppåtgående trend har också nyanställt.

I höstas återuppstod det gamla företagsnamnet Edsbyns Industri Aktiebolag, EIA. Detta efter det att ägaren SNA Europe som ett led i försäljningen av sin Edsbyenhet gjort om den till ett fristående dotterbolag. Någon köpare finns det fortfarande inte till företaget som nu upplever en uppåtgående trend där man nyanställer och investerar.

Annons

Under tisdagen anlände en ny plastmaskin på dryga 25 ton till EIA i Edsbyn. Maskinen som tillverkats i Österrike anlände till fabriken på en lastbil från Slovenien och lyftes till porten av plasthallen av en stor lyftkran från Falun. Priset för den här maskin var 2,2 miljoner kronor och redan till kommande måndag ska den stå monterad och klar att börja producera plasthandtag och produktionsdetaljer till olika kunder.

Nu är det här inte första gången det anländer en stor plastmaskin till EIA i Edsbyn. Det gör det ungefär en gång varje år. För företaget som gör plast- och skogsprodukter samt produktionsverktyg har det här med tillverkning av olika plastprodukter ökat med åren.

- Vi har i dag 23 plastmaskiner och gör av med 1 500 ton råplast. Vi har maskiner som är större än den som kom i dag, men även mindre. Samtidigt som vi nu installerar den här nya maskinen skrotar vi en gammal, säger EIA:s vd Eckhard Eriksson.

Enligt Eckhard Eriksson är det moderbolaget SNA Europe som står för investeringskostnaden av den här senaste maskinen. Nu är det inte bara den här investeringen som gläder företagets vd:

- Vi har haft en uppåtgående trend de senaste två åren. I det senaste kvartalsbokslutet för förra året, det första som eget bolag, gjorde vi en vinst på sju procent vilket är mycket bra. Vi har också kunnat nyanställa. I dag har vi 122 anställda vilket innebär att vi är tio fler än vad vi var för ett år sedan.

Mer läsning

Annons