Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Playwood för tredje gången

/
  • Förra året kom cirka 1000 besökare till Playwood. Jörgen Persson och Björn Ingesson hoppas att vädret är på deras sida även i år.

På onsdag är det dags för Playwood. Det är tredje året i rad som minimusikfestivalen intar Öjeparken och bland årets artister finns en dubbelbokad Sigge Hill.

Annons

Sju artister och grupper är inbokade till årets upplaga av gratisfestivalen Playwood i Edsbyn. Ett av de större namnen är Sigge Hill, som inleder festivalspelningen redan på eftermiddagen. Det är en värvning som Jörgen "JP" Persson, musikansvarig eller "artistpåve" som han själv kallar sig, är glad för.

– Jag tycker att han är den enda som någonsin gjort riktigt bra country på svenska utan att det blivit fånigt, säger han.

Att Sigge Hill ändå spelar så pass tidigt på dagen beror på en dubbelbokning. Han ska uppträda på Orsayran senare på kvällen.

– Men han tyckte Playwood lät så trevligt så han ville vara med på ett hörn ändå, säger Jörgen Persson.

Förutom Sigge Hill kommer Lovisa Hellsten, Philip Daages, Sun'sis, Janne Bäckman & Sönerna, Jacob Gordin och Tobias Westling & Strömmen.

– När man är i Öjeparken och ser en hel familj sitta och äta picknick på en filt och lyssna på bra livemusik, det är ju en otrolig känsla att man har arrangerat det, säger Björn Ingesson.

Mer läsning

Annons