Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På lördag sjunger Amanda i tv

/
  • Amanda Lind från Edsbyn får sjunga inför storpublik i Tv4-programmet

När prästen hjulade i altargången och gjorde frivolter från predikstolen tyckte Amanda Lind visserligen att det var konstigt – men inte förrän "prästen" gav sig tillkänna förstod hon. Det var Martin Stenmarck och hon skulle få vara med i "Kvällen är din".

– Det var en otrolig upplevelse, säger hon.

Annons

Amanda Lind trodde att hon åkte till Stockholm för att sjunga på ett dop. Men prästen betedde sig allt märkligare.

– Han hade en massa konstiga idéer. Sen blev det bara värre och till slut kom han och hjulade i altargången, berättar hon och skrattar.

Trots det dröjde det innan hon förstod att det var något lurt. Först när prästen tog av sig sin förklädnad och visade sig vara Martin Stenmarck förstod Amanda att hon blivit utsatt för en blåsning. Egentligen var skälet till resan att hon skulle vara med i Tv4:s "Kvällen är din".

Det är ett program där vänner och anhöriga får nominera människor som förtjänar lite guldkant på vardagen, något lite extra. Och det tyckte Amandas familj att hon gjorde.

När Amanda bara var åtta år drabbades hon av Perthes sjukdom, en sjukdom som leder till att hon har ständig smärta och problem med ryggen.

– Jag tror de tyckte att jag förtjänade att vara med på grund av vad jag gått igenom. Det är helt fantastiskt att min familj gjorde en sådan sak och anmälde mig.

Amandas stora passion är att sjunga. Och det som sker i hennes program är just att hon får sjunga inför en stor publik. Vilka som medverkar får hon inte avslöja. Men det var inga okända figurer.

– Jag har sjungit deras låtar och haft sångaren som stor idol sedan tidigare. Det var otroligt att få träffa dem. Och de var skitroliga!

Den 26 maj kan vi se Amanda Lind i "Kvällen är din".

Mer läsning

Annons