Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Område för bostäder?

/
  • Centerpartiet i Ovanåkers kommun anser att området väster om gamla Faluvägen är lämpligt för bostäder.

Området väster om gamla Faluvägen i Edsbyn är lämpligt som bostadsområde. Det skriver Centerpartiet i ett yttrande över förslaget till en ny detaljplan för området.

Annons

– Det är en centralt belägen tomt. Men vi anser också att befintlig verksamhet får vara kvar där, säger oppositionsrådet Hans Jonsson som tillsammans med Björn Mårtensson har skrivit yttrandet.

Man anser dock att Lulles ska ha möjlighet att ha kvar sin verksamhet. Men på sikt måste kommunen hjälpa till att hitta en ersättningslokal, så att fastigheten kan rivas för att ge plats åt ett nytt bostadsområde.

Den långsiktiga inriktningen för hela området ska vara bostäder, anser Centerpartiet. Man tycker att det är brist på mindre centrumnära bostadsområden i Edsbyn.

– Vi ser gärna att en del av detta område disponeras för så kallat + 55-boende. Det kan vara i hyreslägenheter och/eller andra boendeformer, säger Hans Jonsson.

Man anser vidare att det nuvarande planförslaget inte är förenligt med en god miljö för människor, som redan i dag bor inom och i anslutning till planområdet. Till exempel med tanke på trafikmiljön.

Centerpartiet anser vidare att det är väldigt viktigt att det kontinuerliga arbetet, som tidigare under många år har bedrivits när det gäller industrimark återupptas.

Mer läsning

Annons