Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öjollasbacken återuppbyggt 2014

/
  • Så här kommer det återuppbyggda hyreshuset på Öjollas att se ut, enligt en ny skiss.

Planeringen för att återuppbygga hyreshuset på Öjollasbacken är i full gång. Redan i mars nästa år räknar Aefab med att arbetet ska vara i gång.
– Om allt går planenligt kommer det att bli inflyttning våren 2014, säger Mikael Reijer, vd Aefab.

Annons

Det har gått drygt sju månader sedan en lägenhetsbrand i hyreshuset på Öjollasbacken spred sig till resten av våningen och slutligen totalförstörde alla de 28 lägenheterna. Sedan dess har branden och det skadade huset varit en av Aefabs viktigaste frågor.

– Fram till i dag har vi rivit och sanerat efter branden, det är vi så gott som klara med. Parallellt med det har vi projekterat för nybyggnationen, berättar Mikael Reijer.

Bygglovet är redan sökt, de nya ritningarna är klara och första veckan i december räknar man nu med att kunna gå ut med en anbudsförfrågan. I mars 2013 vill man att bygget ska vara igång och omkring ett år senare, våren 2014, ska huset stå inflyttningsklart.

– Det blir likadant som det var före branden, men mycket mer modernt. Till exempel kommer det att finnas hiss nu, och det ska bli så tillgängligt som möjligt. Och så bygger vi naturligtvis enligt de regler som gäller för att bygga i dag så vi höjer standarden rätt rejält, både i lägenheterna och i huset som helhet.

– Och en kul grej är också att om bygglovet går igenom, så blir det en relaxavdelning på taket.

En annan förändring är – att hyrorna höjs.

– Ja, det blir ju så, eftersom det här blir ett nybyggt hus kommer det att bli inflyttningshyror. Där kommer vi att ha en förhandling med hyresgästföreningen men vad det slutar i vet jag inte i dagsläget.

Mer läsning

Annons