Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ogenomtänkt beslut

Beslutet var både kortsiktigt och ogenomtänkt.

Annons

Det anser Centerpartiet och Kristdemokraterna om Sörgårdens delvisa avveckling. Det kostade 257 000 kronor att avveckla en av avdelningarna vid Sörgårdens förskola i Edsbyn. Det var en barackmodul som plockades bort.

Men eftersom behovet av förskoleplatser var så stort att en ny avdelning behövde öppnas samma år i Viksjöfors 2011 och en i Västergården i Edsbyn 2012, så är de båda partierna kritiska.

– Att städa bort den nedlagda avdelningen på Sörgården har kostat 257 000 kr. Av avsatta 260 000 kr så avsåg 200 000 kr den insatsen, och resterande 60 000 kr avsåg den del som det ännu inte har gjorts något åt, säger oppositionsrådet Hans Jonsson (C) och fortsätter:

– Ovanåkers kommuns skattebetalare har genom dessa ogenomtänkta och kortsiktiga beslut fått betala 221 000 (kostnaden för Västergården) plus 257 000 kronor, sammanlagt 478 000 för att fortfarande inte ha några fler barnomsorgsplatser, säger Hans Jonsson.

Han tycker det är orationellt med två förskolor på varsitt ställe i Edsbyn istället för två avdelningar på samma ställe som det var från början. Det gäller personal och mat.

Kommunalrådet Yoomi Renström (S) tar dock lugnt på kritiken. Hon menar att beslutet att avveckla Sörgårdens förskola togs av centermajoriteten.

– Det verkar som man har glömt bort det. Dom kritiserar sitt eget beslut, säger Yoomi Renström.

C och KD hävdar dock att nedläggningen beslutades i kommunfullmäktige i budgetbeslutet för 2011 av S, M, Mp och Fp. C och KD röstade emot.

Mer läsning

Annons