Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt klubbhus gerorienterare kick

/

Äntligen har Alfta ÖSA orienteringsklubb - efter ett antal års flackande tillvaro - hittat rätt. För nu är Kvarnstugan klar och där ska klubben "bo" åtminstone de närmaste tjugo åren.

Annons

Karl-Erik Jonsson är en mycket glad ordförande den här gråkalla novemberlördagen:

- Vi vill tacka kommunen, Riksidrottsförbundet och Arvsfonden. Utan deras hjälp hade vi inte stått här i dag. Det betyder så mycket att ha en fast samlingspunkt. Och föreningen räknar i alla fall 250 medlemmar.

Det är Ovanåkers kommun som äger Kvarnstugan och klubben har fått ett 20-årigt så kallat nyttjandeavtal. Kvarnstugan var ett rätt lättfunnet namn. Klubbhuset ligger i Kvarnsveden och det finns ett antal gamla kvarnar i närheten.

Innan Karl-Erik Jonsson klippte det blå bandet var det allmänt mingel utomhus med raketer som inte syntes lika bra som de hördes och nygrillad varmkorv. Inomhus - det finns gott om utrymme, 135 kvadratmeter - serverades kaffe med tårta samtidigt som alla intresserade kunde kolla in en egen klubbdokumentär från senaste O-ringen.

Ett par priser också, dagen till ära:

* Josefin Engström blev årets orienterare i klubben. Josefin var inte hemma den här helgen men får priset - som hon för övrigt fått förr - vid tillfälle.

* Unge Felix Karsbo premierades av Alfta skogskarlar. Thomas Ericson, själv skogskarl, delade ut priset och önskade Felix fortsatta framgångar.

Mer läsning

Annons