Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt elhandelsbolag på väg att bildas

Ett nytt elhandelsbolag är på väg att bildas i södra Hälsingland. Bakgrunden är att värmeverket i Bollnäs ska börja producera el, som komplement till den vanliga värmeproduktionen.

Annons

Huvuddelägare för elhandelsbolaget, som får namnet Helsinge elhandel, blir AB Edsbyns elverk som kommer att äga 70 procent av aktierna.

Bollnäs energi kommer att äga 30 procent av aktierna.

Tanken är att det nya bolaget kommer att startas den 1 januari 2012.

– När Bollnäs energi nu kommer att börja producera el behöver de också en samarbetspartner. Det är ett skäl att bilda elhandelsbolaget. Det är heller aldrig fel att stärka sig på marknaden, som vi nu gör, säger försäljningschef Malin Eriksson för AB Edsbyns elverk.

Tanken hos Edsbyns elverk att bli huvudägare i det nya bolaget är att man kan fortsätta utvecklas i regionen samtidigt som man behåller sin roll som liten och lokal elleverantör.

En nyhet i samband med bildandet är att man flyttar in i nya lokaler från 1 januari, i gamla Oves radios lokaler i Bollnäs. I Edsbyn kommer man att fortsätta som vanligt i de nuvarande lokalerna.

Det kan även bli tal om fler arbetstillfällen i framtiden.

För kunderna hos AB Edsbyns elverk ska det inte bli någon skillnad, utan leveranserna kommer att fortsätta som tidigare.

Nuvarande avtal med Edsbyns elverk kommer att fortsätta gälla och de kommer att föras över till elhandelsbolaget. Det blir inga förändringar av elpriset i samband med starten av det nya elhandelsbolaget.

Mer läsning

Annons