Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya förskolan invigd

/
  • På torsdagen var det invigningsdags för barn och personal vid förskolan i Viksjöfors. Man har fått staket runtom, altan för barnvagnarna och nya möbler. Annars var det lite som behövde göras åt lokalerna.
  • Barn- och skolnämndens ordförande Håkan Englund (S) klippte det officiella bandet och fick hjälp av Vilhelm Unger och Anna Larsson.
  • Jasmine Rosén Jakobsson, Ebba Partin, Wilmer Söderholm och Åsa Kihlström från Tuvans förskola hälsade på. Läckra chokladbollar bjöds det på.
  • Leija Magnusson, Hanna Widarsson, Matilde Guthu, Albin Persson, Vilma  Fröstebro och Therese Virtanen hörde till förskoleklass, 1:an och 2:an som var den första gruppen som var inbjuden att hälsa på.
  • Skolans äldre barn tillhörde den tredje gruppen som fick vara med om den tredje invigningen av förskolan i Viksjöfors.

Förskolan i Viksjöfors hade sin invigning på torsdagen. För säkerhets skull klipptes det band tre gånger. Det var barn- och skolnämndens ordförande Håkan Englund (S) som fick äran att klippa det officiella invigningsbandet.

Annons

Med på invigningen var nämligen också inbjudna grupper från förskoleklass och grundskolan, så när varje grupp kom blev det en invigning med bandklippning.

– Den här förskolan hade inte funnits om det inte fanns engagerade föräldrar. Det känns som det alltid har varit förskola i de här lokalerna. Det känns bra att vi kan använda så fina lokaler och jobba med effektivt lokalutnyttjande, säger Håkan Englund.

Som Ljusnan tidigare har kunnat berätta började föräldraengagemanget, när skolan var hotad och det även kom ett beslut om att dagbarnvårdarna skulle försvinna i Viksjöfors.

Elisabeth Guthu är en av föräldrarna som såg att förskolan var ett sätt att både rädda skolan, säkra elevantalet och få ha kvar dagbarnvårdarna som förskolelärare i Viksjöfors. På torsdagen var hon glad.

– Det är väldigt roligt att förskolan nu är invigd. Nu är det på riktigt. Jag tycker det har blivit riktigt bra. Och det finns barn som kommer att fylla på, säger Elisabeth Guthu.

Mer läsning

Annons