Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vd för Edsbyn kontorsmöbler

/
  • 17 år är en väldigt lång tid som vd. Hela organisationen har gjort ett fantastiskt jobb under de här åren. Men det är också bra att göra ett vd-byte. Med ny kompetens finns möjlighet att lyfta företaget ytterligare, säger Josef Höbenreich.
  • Häromdagen tackade styrelsen för Edsbyn kontorsmöbler Joesef Höbenreich för hans insatser. På bilden syns styrelseordförande Tord Wådell, Katarina Svender, Jochum Pihl och Conny Torstensson med nye vd:n Bengt Nilsson och avgående Josef Höbenreich.

Josef Höbenreich lämnar nu vd-skapet för Edsbyn kontorsmöbler (Edsbyverken) efter 17 år. Ny vd för företaget blir Bengt Nilsson som kommer från stålföretaget Åkers Sweden AB. Höbenreich blir dock kvar som vd för fastighetsbolaget.

Annons

Han har också lovat att bli kvar och bistå Bengt Nilsson fram till årsskiftet. I dag har företaget 280 anställda, var av merparten i Edsbyn.

– De här 17 åren som vd för Edsbyn kontorsmöbler har varit de absolut bästa åren i mitt liv. De första åtta-tio åren var också de jobbigaste och slitigaste. Jag känner en enorm stolthet över vad vi har åstadkommit inom det här företaget, säger Josef Höbenreich.

Han kan se tillbaka på två kanonår, varav företaget noterade rekord i sin omsättning 2011. Nu är framtiden mer osäker, med tanke på vad som händer i Europa. Men han tror på inriktningen med kundanpassad produktion, som har visat sig vara framgångsrik.

Bengt Nilsson tillträder som vd denna vecka.

– Det är fantastiskt kul att få bli vd för Edsbyn kontorsmöbler. Det är ett jättefint företag med en fantastisk historia och spännande framtid. Dessutom ligger det i en charmig del av Sverige, säger Bengt Nilsson.

Även Josef Höbenreichs hjärta tickar lite extra för Edsbyn. Det var också därför han för 17 år sedan beslutade att återvända efter en fem-årig sejour hos Persson invest i Östersund, som chef för spånskivedivisionen där.

– Jag har försökt vara en lagkapten. Jag har försökt vara en tydlig, fast och bestämd lagledare. Jag är rätt så bestämd av mig, när jag väl har bestämt vad jag vill göra. Man måste också själv tro på det man vill göra. Gör man inte det är det svårt att få framgång.

Och din svaghet som företagsledare?

– Jag kan gå in lite för mycket på detaljer och jag vill vara med och peta i för mycket.

Josef är född i Österrike 1946. När han var nio år flyttade han med sina föräldrar till Sverige och hamnade i Storfors i Värmland.

Mer läsning

Annons