Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny avdelning hos Nefab

/
  • Roger Engström och Eva Alexson ställer in knivarna på ett verktyg, som används till stansmaskinen. Det finns uppskattningsvis mellan 1 500 och 1 600 verktyg till olika kunder som man använder.
  • Hans Persson berättar att numera produceras själva trälådan i Estland, men inredningen i Runemo. Just det här emballaget ska gå till Saab och det är specialinstrument inredningen ska skydda.
  • David Ottosson packar dämpmaterial för att skydda telecomutrustning med. David har jobbat för Nefab i 28 år och är även engagerad i facket. Han är med och förhandlar om de varsel som har lagts.
  • Raine Johansson kollar så den automatiska stansmaskinen får ny cellplast att skära i. Just de delarna ska värmas ihop för att sedan bli dämpmaterial i emballage åt ABB.

Emballagetillverkaren Nefab i Runemo har öppnat en ny avdelning, där man producerar produktskydd i cellplast för sina olika emballage. Produktionen flyttades i höstas från Bålsta till Runemo.

Annons

Roger Engström jobbade tidigare i Bålsta och flyttade med produktionen till Runemo och bor i dag i Alfta. Totalt var det 10-12 arbetstillfällen inklusive administration som flyttades till Runemo.

– Det är klart det blev en omställning. Jag trivs bra här uppe. Jag började här den 1 oktober. Verksamheten här är den samma som tidigare i Bålsta, säger Roger Engström.

Denna dag hjälper han bland annat Eva Alexson med ett verktyg till stansmaskinen som trilskas. Det finns uppskattningsvis mellan 1 500 och 1 600 verktyg till olika kunder, som används för att skära ut specialanpassade bitar i cellplast för olika emballage. I vissa fall värms bitarna ihop till större delar dämpmaterial.

Hans Persson, som är vd för Nefab production och produktionsdirektör för Europa, visar runt i de 1 300 kvadratmeter stora lokalerna som har rustats upp för den nya produktionen.

– Denna satsning gör Nefab i Runemo till ett företag som kan göra kompletta paketlösningar, kundanpassade lösningar, säger Hans Persson.

En maskin som har flyttats från Bålsta och installerats i Runemo skär i cellplasten och stansar ut alla möjliga typer av skyddande bitar. Maskinen ser ut som ett stort bord, där armen med stansen rör sig över hela bordsytan. Den kan skära ut allt möjligt ur de stora cellplaststyckena.

David Ottosson har jobbat 28 år på Nefab. Denna dag packar han lätt rosa cellplatsdelar, som så småningom ska skydda telecomutrustning. Den rosa färgen talar om att materialet är antistatiskt.

Mer läsning

Annons