Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu växer Lindberg

/
  • Lindberg började med att göra en övervåning i lagerlokalen men det räckte inte till – sedan satsningen på kläder startat får man ändå inte plats med alla varor.
  • 1 000 kvadratmeter stor ska den nya tillbyggnaden bli. Förhoppningen är att den ska kunna tas i bruk i november.
  • Varma täckoveraller för små barn ligger i de här kartongerna och väntar på att styckförpackas, för att sedan skickas ut till någon av återförsäljarna. Michael Lindberg visar en knallrosa variant.

Det började med en liten son som frös om fötterna, och med en bra idé. I dag är Lindberg etablerade i 13 länder, har just nyanställt – och måste bygga ut för att få plats.

– Vi bygger mer än dubbelt så stort, säger vd Michael Lindberg.

Annons

Det är trångt i Lindbergs lokaler i Edsbyn. Överallt står travar av kartonger märkta med namn på butikerna, och länderna, de ska hamna i.

– Det är en labyrint av lådor här just nu, konstaterar Michael Lindberg när han guidar runt i lokalerna.

Anledningen till trängseln är att företaget har ökat en hel del de senaste åren. Under 2009 hade man en omsättning på 12 miljoner – förra året omsatte man 22 miljoner och enligt Lindberg ser det ut att bli en ökning också i år. Det har lett till att man nyanställt.

– Vi hade sex anställda fram till augusti, nu har vi precis anställt två till.

1992 hade Michael Lindberg just fått en liten son, som frös om fötterna. Han fick idén att göra småbarnstossor i skinn i stället för nylon och det blev starten på företaget. I dag är företaget mest känt för sina mössor – och 20 procent av omsättningen går i export, mycket av det till Ryssland.

Men det är inte bara mössor och vantar som gäller. De senaste två säsongerna har de också börjat med ytterkläder.

De nya satsningarna på kläder, i kombination med att man går allt bättre, har alltså lett till att lokalerna inte längre räcker till. Sammanlagt ska tillbyggnaden bli omkring 1 000 kvadratmeter stor, till och med lite större än de befintliga lokalerna.

Mer läsning

Annons