Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nefab siktar mot börsen

För nästan fyra år sedan lämnade Nefab börsen och köptes ut av ägarfamiljen Nordgren Pihl tillsammans med riskkapitalbolaget Nordic Capital.

Men nu vill Nefab tillbaka och hoppas på en ny notering inom två år.

Annons

Samtidigt efterträds den nuvarande vd:n och koncernchefen Stefan Ekqvist vid årsskiftet av en annan av koncernens trotjänare, David Mörk. Den senare har varit regionchef i Asien sedan 2006.

Bakgrunden till båda förändringarna ligger i att Nordic Capital Fund VI inleder förberedelser för en försäljning av sitt innehav i Nefab.

- Huvudspåret är en börsnotering för Nefab, men det är inte det enda alternativet, säger Ulf Rosberg hos Nordic Capital till tidningen Dagens Industri.

Nefab, grundat i Runemo 1949, fanns med på börsen i elva år från mitten av 1990-talet.

Efter en minskad tillväxt i samband med finanskrisen pekar kurvorna på nytt uppåt. Och Nordic Capitals sjätte fond vill avyttra och gå vidare.

- Under de senaste åren har Nefab förstärkt sin position som världsledare inom kundanpassade förpackningslösningar genom betydande organisk tillväxt samt strategiskt viktiga förvärv, skriver Nefabs styrelseordförande (och tidigare vd) Lars-Åke Rydh i ett pressmeddelande.

Samtidigt förklarar han att Stefan Ekqvist i samband med de planerade förändringarna väljer att lämna vd-posten om drygt ett halvår. Han kvarstår dock i ledningsgruppen och blir regionansvarig i Asien.

I dag har Nefab 3 000 anställda världen över. Omsättningen i år beräknas bli 3,2 miljarder kronor.

Mer läsning

Annons