Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närradiostart igen efter juluppehållet

/
  • Allan Nyström leder Blott en dag, som börjar sändas igen efter juluppehållet i Edsbyns närradio nu på lördag.

Edsbyns närradio startar med sina ordinarie sändningar efter juluppehållet. Starten sker på lördag den 21 januari.

Annons

Först ut är långköraren Blott en dag, som sänds varje lördag under sändningssäsongerna.

Sammanlagt är det fyra team som producerar Blott en dag. Varje team kör var fjärde lördag. På lördag är det Allan Nyströms team som hörs i radion.

– Jag har min prägel på programmet. Jag spelar svenska låtar i programmet och jag har många tävlingar, som lyssnarna kan ringa in på, säger Allan Nyström.

Allan har en önskan för det nya närradio-året och det är att fler föreningar skulle engagera sig i närradion, som ju från början var en föreningsradio. Han vill att fler föreningar går in och gör program.

Allan bjuder tre tävlingar varje gång. Hans team består även av Marlene Johansson, Roger Persson, Tommy Nirs och Gustav Liljemark. Håkan Olsson är tekniker och Margareta Nyström passar telefonerna.

Allan och Marlene brukar samtala om olika saker i programmet. Roger tar upp historiska saker, Tommy presenterar en tävling med en geografifråga varje gång och Gustav brukar tala om sport och olika profiler i bygden.

Bertil Eriksson, Sven-Olov Önnergren och Gunnar Mering leder de övriga tre teamen som gör Blott en dag. Varje team sätter sin särskilda prägel på programmet.

Mer läsning

Annons