Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysigt och trivsamt på Playwood

/
  • Ju längre kvällen gick, desto mer folk samlades i Öjeparken för att vara med på Playwoodfestivalen.
  • Sigge Hill, tillsammans med sin hemliga gästartist Magnus Carlsson, var först ut på scenen på onsdagseftermiddagen.
  • Filip Strandberg, sex månader, myser i gräset med mamma Maggan Wennberg och kusinen Theo Lennartsson, sex år.
  • Jens Olsson, Jesper Forsblom och Jimmy Hammarström trivs på festivalen.
  • Vilma Robertson har försett sig med sockervadd.
  • Julia Fahlström ska snart gifta sig och hennes möhippa hamnade på Playwood. Tidigare under dagen har hon bland annat blivit kidnappad och fått utföra hemliga uppdrag, avslöjar möhippedeltagarna.
  • Systrarna i Sun'sis sjöng både ballader och poppigare låtar.

Sommar, finväder – och dessutom en gratis musikfestival mitt i byn. Förutsättningarna var goda för en lyckad onsdagskväll i Edsbyn.
Och det var många som slöt upp för årets Playwoodfestival.

Annons

Det är varmt och nästan lite kvavt i luften. I Öjeparken lyser färgglada lampor på scenen och överallt i gräset ser man solstolar och filtar. Stora och små sällskap sitter utspridda i gräset, några äter medhavd picknick, andra småpratar. Överallt springer lekande barn omkring och en liten kö har bildats till den färgglada kuren där man kan köpa sockervadd och popcorn.

Och från scenen hörs musik – det är ju på grund av musiken alla är här. För tredje året i rad erbjuder Playwoodfestivalen en eftermiddag och kväll fylld av levande musik, mestadels av lokala förmågor.

Festligheterna startade redan på eftermiddagen. Festivalens mest kända artist, Sigge Hill, hade andra åtaganden under kvällen men ville så gärna vara med ändå – alltså fick han inleda festen, för att sedan hinna vidare till nästa scen. Med sig hade han en hemlig gästartist, som till publikens glädje visade sig vara Magnus Carlson, till vardags både soloartist och sångare i Weeping Willows.

Allt från pensionärer till nyfödda bebisar syns i vimlet och Playwood verkar vara en festival som tilltalar alla åldrar. En bit bort från scenen har Jens Olsson, Jesper Forsblom och Jimmy Hammarström slagit sig ner. De har redan missat några av artisterna men är överens om att det egentligen är själva festivalen som är det stora nöjet.

– Umgänget är det bästa, tycker Jesper.

Under kvällens lopp får besökarna chans att höra artister och grupper som Lovisa Hellsten, Philip Daages, Sun'sis, Janne Bäckman & Sönerna, Jacob Gordin och Tobias Westling & Strömme innan festivalen rundas av för i år.

Annons