Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikalpärlor i kyrkan

/
  • Vi satsar på ljus och ljud och kostymer och kläder från olika tidsepoker. Det kommer att bli jätteroligt att få bjuda på sångerna från de omtyckta musikalerna igen, säger Jon Anderzon och Melinda Ingmarsson.
  • På scenen framträder solister som Rose-Marie Allansson, Linda Sandell, Maja Falk, Hilda Ryhed och Fredrik Mårtensson. Fem dansare, två kyrkokörer och en barnkör är också med i musikal-konserten.

En stor del av koret i Alfta kyrka blir en musikalscen under fyra kvällar. The music of the night heter konserten och närmare 40 personer kommer att framföra några av pärlorna från musikaler som Evita, Cats, Carin Danielsdotter och Les Miserables.

Annons

Konsertens namn kommer från en av sångerna i musikalernas musikal The phantom of the opera, som representeras av ytterligare några sånger under konserten.

Bakom detta stora arrangemang står Hälsinglands kulturscen, Alfta församling och Ovanåkers församling. För regin står Jon Anderzon och koreografin Melinda Ingmarsson, som även leder Musikalskolan vars deltagare mellan 11 och 16 år också är med under konserten.

Konserten kommer att ges den 21, 22, 27 och 28 april. På scenen kommer även Alfta och Ovanåkers kyrkokörer och Alfta barnkör att medverka.

– Den här konserten har fått växa fram. Det var i augusti förra året, som jag presenterade idén att göra en best of-konsert. Jag har under årens lopp fått förfrågningar om vi inte åter ska spela Carin Danielsdotter, Joseph och Annie, säger Jon Anderzon.

Men istället för att göra en nygammal uppsättning kom idén att samla sånger från de olika uppsättningarna som Hälsinglands kulturscen och Alfta församling har stått bakom och göra en stor konsert istället. Några av sångerna kommer även från uppsättningar från tiden då Alftas Byaspex stod bakom, som Lejonkungen och Operafantomen och då Jon medverkade.

– Man kan säga att vi har format konserten utifrån publikens önskemål. Nu får man chans att höra sångerna en gång till. Det här är det närmaste man kommer en repris av till exempel Carin Danielsdotter. Det blir lite som ring så spelar vi fast i konsertform, kom så sjunger vi, säger Jon Anderzon.

– När Hilda Ryhed sjunger En värld full av liv från Lejonkungen eller Jon Anderzon och Vilma Skäryd sjunger ur Fantomen blir man berörd, säger Melinda Ingmarsson.

Mer läsning

Annons