Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Reijer har visioner för AEFAB

/

Han brinner för ledarskap, vill satsa på marknadsföring och tror på Ovanåkers kommun. Mikael Reijer blev nyligen AEFAB:s nya vd och han trivs på nya jobbet.

Annons

Och då han har rötter i alla regionens fyra bandykommuner är en fråga extra intressant.

Det har gått en dryg månad sedan Mikael Reijer landade på nya jobbet som vd för kommunala fastighetsbolaget AEFAB. Han är entusiastisk inför sin nya kommun.

– Det finns en intressant kultur här. Man är lojal, man stöttar och jag känner att man har medborgarna med sig. Det är jättekul.

Reijer kommer närmast från Sandvikens kommun där han var första vd för det fastighetsbolag som nu äger Göransson Arena, han är med andra ord van vid att börja "från noll".

– Lite så är det här också. Vd:n hade suttit väldigt länge och då blir det här en tid för att se hur vi kan modernisera bolaget. Vi har sett över rutiner för teknik, ekonomi, personal... Men mitt viktigaste uppdrag är att se till att vi har en tillräcklig bostadsförsörjning och att öka inflyttningen.

Hur då?

– Framför allt marknadsföring är viktigt. Och sen förstås att ge våra hyresgäster den service vi kan erbjuda. Det ska vara kul att bo här.

Närmaste utmaningen blir att behålla kompetensen i bolaget. En hel del pensionsavgångar väntar den närmaste tiden.

– Men i och med att det finns så många stora industrier här har vi mycket kompetens i området. Jag tror inte det blir så svårt.

Reijer är född i Bollnäs och har släkt i Kilafors och Stråtjära, han har arbetat många år i Sandviken, bor i Marmaverken och arbetar i Ovanåker. Då blir en fråga viktig.

Vilket bandylag håller du på?

– Intresset var inte så stort för bandy innan jag blev vd för Göransson Arena. Nu tycker jag generellt att bandy är jättekul men det har inte varit så viktigt vilket lag som vinner. Men i den här kommunen och den här rollen ser jag Edsbyn som ett varumärke för oss. Så nu hejar jag på Edsbyn!

Mer läsning

Annons