Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommarkransen nästan klar

/
  • Det är inte första gången Anette Lindblom är med och binder de stora midsommarkransarna. Här visar hon upp en nästan klar krans.
  • Ursula Lindblom band också kransar. Himlen har öppnat sig, konstaterade hon när hon tittade ut på gårdstunet där stora vattenpussar hade bildats.
  • Ett fång av blommor hade plockats tidigare under dagen. Av blommorna bands det små buketter som sedan bands tillsammans med björklöv till de stora kransarna.
  • Tidigare kommunalrådet Björn Mårtensson tyckte det var mer sport att arbeta ute i regnet. Alla björkar som hade tagits skulle bli material för lövgirlangerna i midsommarstången.

Anette Lindblom var med och band de fyra stora midsommarkransarna, som pryder den ståtliga midsommarstången på gårdstunet vid Mårtesgården. På midsommarafton kommer det att bli traditionellt firande där med dans runt midsommarstången och spelmän. Hoppas vädret blir bättre för sådana övningar.

Annons

Trots ihållande regn över Edsbyn på torsdagskvällen samlades ett tappert gäng vid Mårtesgården för att förbereda midsommarfirandet där.

Mitt i regnet kändes det som det här gänget är midsommarens verkliga hjältar. De som ställer upp och binder kransar och lövgirlanger för att vi andra ska kunna fira en traditionell midsommar. De blir blöta om fötterna och in under sydvästen, medan vi torra och fina kan komma till den färdigklädda midsommarstången.

Det är tur att det finns ett bra utrymme mellan den gamla bryggstugan och stallet, ett lider. Där kunde gänget, som gjorde små blombuketter som sedan bands ihop med björklöv till de fyra stora kransarna, hålla till. Där var det någorlunda torrt.

Men i gänget som kämpade med björkarna ute på gårdstunet blev man rejält blöta.

Mer läsning

Annons