Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luciakröning i Alfta kyrka

/
  • Alftas Lucia Frida-Li Rehnström framförde med sina tärnor och barnen från Alfta barn- och flickkör bland annat Himlen i min famn och Ljuset i advent under den stämningsfulla lucia-högtiden i Alfta kyrka.
  • Frida-Li Rehnström anlände till Alfta kyrka efter att även ha framträtt på Sunnangården. Men där var Hanna Ollas, förra årets lucia i Alfta, ljusdrottning. Ingemund Andersson håller ett vakande öga.
  • Nu skrider tärnorna och lucia in i kyrkan.
  • Alfta Lions president Jan Setterberg delade ut årets Lions-stipendier till Ulrika Carlsson, Erik Olof Wiklund och Ciya Hajo. Ciya kunde inte närvara, så det var hans syster Cimen som tog emot stipendiet.

På söndagen kröntes Alftas lucia Frida-Li Rehnström. Hon framträdde med sina tärnor och de unga tärnorna från Alfta barn- och flickkör. Luciahögtiden blev så vacker med alla levande ljus i den nedsläckta kyrkan.

Annons

Årets lucia i Alfta heter alltså Frida-Li Rehnström, som bor i Alfta. Frida-Li går första året på gymnasiet i Edsbyn, samhällsprogrammet. Hon blev även vald till lucia när hon gick i sexan i Alftaskolan.

– Det känns jättekul att ha blivit vald, men det är också jättenervöst.

På sin fritid tränar hon ett handbollslag, C-flickorna i Alfta. Hon har själv spelat handboll, men slutade för ett år sedan. Hon gillar även att resa, lära sig språk och att läsa böcker.

Hon konstaterar att det nu blir något framträdande varje dag. Sammanlagt gör årets lucia med tärnor 27 besök runtom i Alfta.

Tärnorna i Alfta heter Linnea Lindberg, Linnea Bång, Leticia Boadwe, Kristin Linngård, Alice Nordlund och Sara Hansson. Det var Lucia-generalen Raine Folkesson som krönte Frida-Li med assistens av förra årets lucia Hanna Ollas.

Luciakröningen inleddes med sång av Elin Stenbeck och Alfta Lions president Jan Setterberg hälsade välkommen. Han delade även ut årets Lions-stipendier till Ulrika Carlsson, Erik Olof Wiklund och Ciya Hajo. Ciya kunde inte närvara, så det var hans syster Cimen som tog emot stipendiet.

Bengt-Olof Sandberg, som är ordförande för Alfta centrumförening, berättade att Årets alftabor är Ing-Marie Nordgren och Jochum Pihl, som har verkat för ett levande Alfta genom att trots konjunkturer och marknadsförändringar behållit Runemo som en central ort i Nefabkoncernen. Men även för att de på olika sätt öppet stöttat bygden och dess lokala verksamheter.

De är i Spanien just nu. Bengt-Olof Sandberg läste upp en hälsning de hade skickat.

Kyrkoherde Per Jernqvist höll lucia-högtidens betraktelse. Lucia-insamlingen fick in 4 742 kronor i kollekt.

Mer läsning

Annons