Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lågt staket oroar förskolepersonalen

/

Personalen på Backa förskola i Edsbyn är orolig över rymningsrisken på grund av det låga staketet.
– Under de här snörika vintrarna som varit har barnen kunnat gå rakt över, säger Åsa Strandberg, som jobbar på skolan.

Annons

Backa förskola i Edsbyn har 38 platser för barn mellan ett och fem år. De två avdelningar delar också förskolegården med en allergiavdelning med 15 ytterligare barn.

– Det är hög närvaro också, så det är mycket barn här. Det är många att se och hålla reda på, säger Åsa Strandberg, som både jobbar på skolan och är huvudskyddsombud.

Att det cirka meterhöga staketet då upplevs som lågt, särskilt på vintrarna, gör inte saken lättare.

– Man står hela tiden och tittar så att ingen tar sig iväg. I vinter har man läst om många barn som gått från sina förskolor på olika ställen också, säger Åsa Strandberg.

Problemet har funnits i många år säger hon, och är något man har påtalat ofta på grund av oron. Nu känner personalen att de inte längre kan ta ansvaret och har lämnat över problemet till högre instans.

Barn- och utbildningschefen Solveig Landar fick ärendet på sitt bord för någon dag sedan. Hon har sedan dess försökt nå AEFAB, som sköter fastigheten, utan att lyckas nå någon som vet hur man låg till med ärendet.

– Vad jag förstår så ska det åtgärdas men det är inte en sådan sak som är akut från en dag till en annan. Jag kommer att ringa på måndag och kolla vad som är gjort och inte, säger hon.

Det är också på måndag som förskolan börjar sin verksamhet igen efter sommaruppehållet.

Mer läsning

Annons