Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kväll i hårdrockens tecken

/

Att det skulle bli en uppföljning på förra årets MetalByn bestämdes för bara en månad sedan. Under fredagskvällen samlades runt 50 hårdrocksfrälsta på Folkets hem i Edsbyn för att njuta av musiken.

Annons

Banden som spelade förra året hade nog tagit för givet att det skulle bli en uppföljning även i år, berättar Jörgen Persson på Studiefrämjandet.

Så för en månad sedan togs beslutet om att hårdrock återigen skulle ljuda i Edsbyn i form av banden Pipens Nightmare, Broken Bottle Barfight, Senate of Prevail och Scyphus.

När tidningen kommer till Folkets hem har Pipens Nightmare redan gått av scenen. Utom Anders Broman, som också spelar i Broken Bottle Barfight, som är nästa band på tur. Att stå på scen inför en taggad publik tycker han om.

– Jag hoppas att folk tycker att det är värt att spendera fredagskvällen här, säger han.

Två av dem som valt att tillbringa kvällen på Folkets hem är Beatrice Nilsson och Gill Pettersson, som gått dit för att de tycker om de lokala hårdrocksbanden.

– Det är roligt att det händer lite grejer i byn, säger Gill Pettersson.

Jörgen Persson är nöjd med årets upplaga av MetalByn, trots att ungefär dubbelt så många besökare kom i fjol.

– Det handlar inte så mycket om hur många som kommer. Vi har en bra lokal, en bra scen och det här är skitroligt att arrangera.

Mer läsning

Annons