Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KRAV-certifierad restaurang

/
  • I köket denna dag jobbar Michaela Mannqvist, Joel Edvardsson och Linnea Alfredsson. De kan konstatera att AlftaQurens restaurang nu har fått KRAV-certifiering.

AlftaQuren (Alfta rehab) har i dag två verksamhetsområden. Den ena är rehabilitering av patienter och den andra är mat, boende, friskvård, kurser med mera mot allmänheten. Restaurangen har nu fått KRAV-certifiering med regler för KRAV-certifierad produktion.

Annons

Det betyder till exempel att grönsaker är odlade ekologiskt och att det finns krav på produkternas miljöpåverkan. KRAV är förkortningen för Kontrollföreningen för alternativ odling.

– Det betyder även att restaurangen uppfyller ett antal kriterier, som hantering av våra livsmedel på ett visst sätt. Även inköp och städning omfattas av KRAV-certifieringen. Restaurangen här har också traditioner att laga så naturlig mat som möjligt, säger ägaren och vd:n Kaija Carlsson.

– Vi lagar all vår mat från grunden. Vi köper också in till exempel grönsaker, potatis, bär, ost och bröd från lokala producenter, säger kökschef Christina Arvidsson.

Men vad blir skillnaden med certifieringen om ni redan har med ett ekologiskt tänkande och har jobbat med dessa punkter tidigare?

– Det kommer in en tredje part och gör en revision. Vi får visa för någon att vi verkligen följer systemet, till exempel visa varifrån vi har handlat våra produkter. Jag får gå igenom och kolla att vi uppfyller kraven, säger Christina Arvidsson.

Alla KRAV-certifierade företag kontrolleras nämligen minst en gång om året av en KRAV-revisor.

Mer läsning

Annons