Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontantlöst i banken

/
  • Onsdagen var en historisk dag hos Nordea i Edsbyn. Det var sista dagen man kunde ta ut eller sätta in pengar över disk. Insättningar, rekommenderar banken, att man nu gör direkt på kontot. Uttag av pengar kan man göra i Edsbyhallen, Konsum eller vid bakomaten om man har bankkort.
  • Dan Hälsing konstaterar att SPF är irriterat över att kontanthanteringen över disk fösvinner hos Nordea i Edsbyn. Han tycker även bankerna tar hutlösa avgifter för bankärenden.
  • Titti Robertsson blir kvar som rådgivare. Hon tycker att övergången har gått bra. De flesta kunderna har kort i dag. Bankkort är ett säkert betalningsmedel, konstaterar hon.
  • Kunder kom och gick som vanligt under onsdagen hos Nordea i Edsbyn.

Nordeas beslut att slopa kontanthanteringen i kontoret i Edsbyn har väckt irritation bland pensionärerna. Onsdagen var sista dagen, när kunderna kunde ta ut eller sätta in pengar över disk.

Annons

– Vi är irriterade över beslutet. Det blir besvärligare för många äldre, säger Dan Hälsing som är ordförande för SPF Edsbyn.

– Vi tycker inte om att det blir så här. De äldre pensionärerna är inte alltid så tekniskt kunniga. De behöver få personlig service och hjälp, när de ska sätta in eller ta ut pengar, säger ordförande för PRO Ovanåker Roger Torvidsson och fortsätter:

– Dom vet helt enkelt inte vart dom ska vända sig. Risken är att de ställs utanför.

Det var i september som Maria Skoglund som är ansvarig för Nordeas kontor i Hälsingland kunde berätta att den dagliga servicen som att ta ut och sätta in pengar, skaffa id-kort eller snabbfrågor försvinner från kontoret i Edsbyn från och med den 1 december.

Istället satsar man på tidsbokad rådgivning vid kontoret i Edsbyn. Antalet rådgivare ökar från en till två och vid behov kommer rådgivare från Bollnäs även att finnas på plats.

Mer läsning

Annons